2014.04.28.
11:11

Írta: *candy*

„A biztonság kérdésében nagy az autógyártó cégek felelőssége, de ne feledkezzünk meg az autóhasználókéról sem”

A Nemzeti Közlekedési Hatóság által életre hívott www.kreszfelfrissito.hu, ingyenes közlekedésbiztonsági projekt már eddig is jelentős sikereket ért el felhasználói körében, melyhez nemrég a világ vezető autógyártó cége is csatlakozott.  A Toyota nemcsak minőségi gépjárműiről híres, de élen jár a társadalmi felelősségvállalásban és a közlekedésbiztonságban.

 „Magyarországon mindig fókuszban volt a közlekedés, fontos volt, kinek van autója, biciklije. Bonyolult világban élünk, sokan közlekedünk és annyi információ ér minket szinte minden percben, hogy nem tudunk és talán nem is lehet, mindent azonnal megjegyezni vagy megtanulni. Ez igaz a változó KRESZ szabályokra is, melyeket épphogy csak elkapunk az esti híradóban vagy az újságban.” - mondta Krajcsovits Sándor, a Toyota Motor Hungary Kft. PR és termékoktatási menedzsere.

„Manapság az autógyártással foglalkozó cégeknek meg kell találniuk az egyensúlyt az ügyfelek igényei és a műszakilag biztonságosan teljesíthető újítások között. Egy gépkocsi egyszerre legyen kényelmes, erős, kis fogyasztású, környezetbarát, de mindenekelőtt tartalmazza a mai modern kommunikációs eszközöket is, mint például a navigáció vagy  akár a mobilnet. Ezek a fejlesztések azonban maguk után vonják az autók tömegének növekedését is, ami közvetlenül érinti a gépjármű aktív biztonsági berendezéseit (például az ABS, TRC- kipörgésgátló, VSC- stabilitásvezérlő, radaros tempomat és pre-crash rendszer) valamint passzív (légzsák rendszerek, nagyszilárdságú karosszéria, speciális biztonsági övek) biztonsági rendszereit is. A nagyobb tömeg ugyanis több aktív biztonsági berendezést igényel, ami nagyobb passzív biztonságot követel, hiszen minél nagyobb egy autó tömege, annál nagyobb feladat a hatékony fékezés és a stabilitás megteremtése. Az összetett rendszerek beépítése miatt tovább nő az autógyártók felelőssége, mert ezeknek a gépjárműveknek megbízhatóaknak és biztonságosnak is kell lenniük egyben. Mindezek mellett nem szabad elfeledkeznünk az autót használók felelősségéről sem” - szögezte le a menedzser.

A japán márka az évek során ezekhez mindig maximálisan igazodott is: a világon elsőként vezette be a full hybrid hajtást, a napfény tartományban világító LED fényszóró technológiáját, valamint 2003-ban a térdlégzsákot, mely az ütközés során megakadályozza a lábak sérülését, és a felsőtest kifordulását. A vállalt 2014-ben is megőrizte a világ legnagyobb gépjármű márkája címet, mivel az év első három hónapjában hat százalékkal több autót - 2,58 millió darabot – adott el, mint a tavaly az első negyedévben.

Toyota_Krajcsovits_S_1.jpg

 

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kezdeményezésére, a Nemzeti Közlekedési Hatóság által megvalósított, ingyenes állami közlekedésbiztonsági projekt, a www.kreszfelfrissito.hu is azon ötletek közé tartozik, melyet a Toyota Motors Hungary kiváló kezdeményezésként üdvözöl.

„Cégünk a közlekedésbiztonság minden tevékenységét igyekszik lefedni, részt vesz és támogatja a társadalmi felelősségvállalás és oktatás minden formáját is. Ezért is tartjuk nagyszerű projektnek ezt az e-learning rendszerben kidolgozott programot, mely lehetővé teszi a magyar közlekedés legfontosabb elemének ingyenes, rugalmas és gyakori ismétlési lehetőséggel kialakított elsajátítását. Mi is internetes oktatást használunk a munkánk során, mivel így hatékony és látványos ismereteket tudunk átadni a kollégáinknak. A www.kreszfelfrissito.hu egy összeszedett, strukturális ismeretterjesztő anyag, ami azoknak is újat tud mondani, akik rutinból, régóta vezetnek, de segítheti azok tanulását is, akik abszolút kezdők, vagy sosem jártak még KRESZ tanfolyamon. Ajánlott még a kerékpárosoknak is, akik szintén jelentős szereplői a közlekedésnek, és sokszor nem tudják milyen jogok és kötelezettségek vonatkoznak rájuk. Ennek az oktatási programnak ezért további előnye, hogy sokszor rávilágít a közlekedés többi szereplőjének viselkedésére is. Életszerű helyzetekkel és animációkkal magyarázza el, hogy milyen helyzetben hogyan kell - vagy érdemes- reagálni, és a KRESZ-ben milyen változások léptek életbe az elmúlt időszakban. Személyes büszkeségem pedig, hogy több munkatársam is sikeresen teljesítette a program tudáspróbáját”- összegezte Krajcsovits Sándor.

Szólj hozzá!

Címkék: biztonság közlekedés autó baleset vezetés jogosítvány közlekedésbiztonság autóvezetés balesetmegelőzés KRESZ biztonságos közlekedés

A bejegyzés trackback címe:

https://kreszrefel.blog.hu/api/trackback/id/tr596094306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása