2015.05.06.
11:51

Írta: *candy*

Kreativitás vagy vandálság?

KRESZ-táblák egy kicsit másképp

 

Napjainkban rendkívüli népszerűségnek örvend a fiatalok körében a street art, mely a képek alapján úgy tűnik, hogy egy újabb területet is meghódított. A művészi közlekedési táblák sokakat mosolyra fakasztanak, ám vannak olyanok is, akik vandálságnak tartják az extrém matricákat. Vajon poén vagy inkább rongálás? Megtévesztőek vagy netalántán hasznosak a táblák modern, egyedi értelmezései? Rátok bízzuk. J

„A szív útja kifürkészhetetlen”

sziv.jpg 

Néhány különleges alkotás segíthet akár abban is, hogy a kisiskolások könnyebben felismerjenek egy-egy gyakori táblát. Játékosan is lehet fejleszteni a közlekedéskultúrát.

Még Jerrynek is tilos a „behajtás”, hisz a túloldalon Tom várja

eger.jpg

Rohanó világunkban mindenki idegesen ül a volán mögött, sajnos a hangos szitkozódások, dudálások is gyakoriak. Ilyenkor még a legmérgesebb arcra is mosolyt csalhatnak ezek a humoros közlekedési táblák.

A körforgalomban olykor elszabadulnak az indulatok

korforg.jpg

 

Támad a zebrazabáló

zebra.jpg 

Forrás: http://design.hu/magazin/art-design-muzeum/kepzomuveszet/kresz-street-art

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kreszrefel.blog.hu/api/trackback/id/tr87434398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

¿Qué tapas hay? 2015.05.07. 22:42:04

Itt egy baj van, hogy a közúti jelzőtáblák formája és képe kötött. Tehát, ha valaki a körforgalmas tábla irányából nem adja meg az elsőbbséget a körforgalomban haladónak, akkor (némi pereskedés után) simán megússza a baleseti felelősséget, a kárt meg kifizeti a közútkezelő (illetve a felelősségbiztosítása). Ha meg meghal valaki, hát akkor az épp úgy járt.

A behajtani tilos tábla kiegészítő táblájának leragasztása épp a tábla értelmét fordítja meg.
süti beállítások módosítása