2014.03.21.
13:00

Írta: *candy*

Milyen színű az autód? Ezt árulja el rólad!

Azt már tudjuk, hogy a hajviseletünkkel, öltözködésünkkel, testbeszédünkkel szavak nélkül is kommunikálunk a külvilággal és sok tulajdonságunkat leleplezzük, arra azonban kevesebben gondolnak, hogy autónk színével is üzenünk a körülöttünk élőknek. Te mit kürtölsz világgá magadról?

Milyen klassz lenne, ha a szakemberek részletes útmutató dolgoznának ki, és tudhatnánk, milyen személyiségjegyekkel rendelkezik, aki a volán mögött ül… Szerencsére jó úton haladnak és bizonyos összefüggéseket már papírra is vetettek. A vizsgálat során 1900 autóvezetőt interjúvoltak meg és kísértek figyelemmel 1 éven keresztül – íme, mire jutottak!

Az ezüstmetál autó lelkiismeretességről, megbízhatóságról és érett gondolkodásról árulkodik. A piros és sárga színekről a legtöbben azt gondolják, hogy hivalkodó, energikus és szenvedélyes típusok kedvencei, a kutatás eredményei szerint azonban az esetek többségében épp ennek ellenkezőjéről van szó: azok választják ezeket a színeket, akik valójában visszahúzódóbbak és érzékenyebbek, ám a külvilág elől szívesen elrejtenék ezeket a tulajdonságaikat.

 

autoszin

 

A zöld színt legtöbbször azok választják, akik optimistán tekintenek a jövőbe és magabiztosak, vagyis nincs szükségük külső támogatásra ahhoz, hogy erősnek érezzék magukat. A kék árnyalatai erőteljes, kiteljesedett személyiségre utalnak, olyan sofőrre, akit nehéz letéríteni a választott útjáról. A pasztell autószínek kedvelői ezzel szemben kissé bizonytalanok és hajlamosak a visszahúzódásra. Aki a rózsaszín mellett dönt, nőiességét próbálja hangsúlyozni, kocsijával pedig azt sugallja, hogy az átlagosnál nagyobb figyelmet fordít a külsőségekre és a szükségesnél fontosabb számára a környezetében élők véleménye, mert mindenkinek meg akar felelni.

A fekete és a fehér a két legkedveltebb autószín, azt gondolnánk, hogy azért, mert ezek a leginkább semlegesek. A helyzet azonban az, hogy ezek az árnyalatok is leleplezik a tulajdonosaikat: a fekete azok számára szimpatikus, akik szeretnének beleolvadni a környezetükbe és egyáltalán nem vágynak arra, hogy minden szempár rájuk szegeződjön, míg a fehér autóval közlekedők cseppet sem bánják, ha odafigyelnek rájuk, az esetek többségében jól érzik magukat a bőrükben, életüket pedig kiegyensúlyozottnak találják – épp ezért nincs is takargatnivalójuk mások előtt.

2 komment

Címkék: fehér autó fekete sárga rózsaszín piros kék ezüst személyiség autóvezetés jellem fényezés pasztell autószín ezüstmetál

A bejegyzés trackback címe:

https://kreszrefel.blog.hu/api/trackback/id/tr445872420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fda 2014.03.23. 21:41:25

Hú de ostoba írás, ha már lefordítunk valamit, legalább értelme lenne.

A fekete terepjáró a mozgássérült parkolóban bele akar olvadni a környezetébe? A kis fehér furgonos pedig azt akarja, hogy felfigyeljenek rá?

A piros suzukis meg azért vett piros suzukit, mert érzékeny?

panaszmuki · http://meisz.blog.hu 2015.05.07. 06:23:45

Az én autómnak azért van olyan színe, amilyen, mert ezt lehetett azonnal elhozni a szalonból.
Ennél többet nem árul el rólam.
süti beállítások módosítása