2015.05.23.
10:53

Írta: *candy*

Közlekedésbiztonság kétkeréken Szegeden

A kerékpárosokra is gondol a Tanulóknak.hu és a Kreszfelfrissítő.hu 

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Nemzeti Közlekedési Hatóság által kidolgozott ingyenes állami közlekedésbiztonsági program Szegedre érkezett. A Kreszfelfrissítő.hu és a Tanulóknak.hu online tesztjének segítségével többek között a kétkeréken való közlekedés szabályainak ismeretére, betartására hívták fel a figyelmet.

kresz_szeged.jpg

A népszerű e-learninges oktatóanyag a gépjárművel közlekedők mellett nagy gondot fordít a kerékpárosokra is, ugyanis a program kidolgozói rendkívül fontosnak tartják a forgalom minden aktív és passzív résztvevője tisztában legyen az őket érintő szabályokkal.

„Manapság nagyon sokan választják a kerékpárt közlekedési eszközüknek, és mivel a biciklisek is aktív részesei a forgalomnak, ugyanolyan felelősséggel tartoznak embertársaikért, mint az autósok, így a szabályok ismerete elengedhetetlen. Remek kezdeményezésnek tartom, hogy az ingyenes e-learning program a gépjárművezetői ismereteken túl egy speciális kerékpáros tananyagot is tartalmaz. Míg a Tanulóknak.hu segítségével a kisiskolások sajátíthatják el a biciklizés alapjait, a KRESZ táblák jelzéseit, addig a Kreszfelfrissítő.hu online tesztjeit alkalmazva a felnőttek is aktualizálhatják már meglévő tudásukat. Ennek köszönhetően fejlődik a közlekedéskultúra, a közlekedési morál, a balesetek egyrészt megelőzhetőek, másrészt számuk is csökkenthető, így mindenki felelős tagjává válhat a közlekedő társadalomnak” – mondta el Nagy Sándor, Szeged Város alpolgármestere.

A megfelelő szabályismeretet, a tudatos, szabálykövető magatartás fontosságát hangsúlyozta Vad Róbert, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottság titkára is, aki a helyi preventív intézkedésekről, a közelmúlt baleseti statisztikáiról és a balesetmegelőzésről szólt.

„Szegeden nem nőtt a kerékpáros balesetek száma az utóbbi években. Össztársadalmi összefogásra van szükség, nem elég a gyermekeket oktatni, a szülők és a pedagógusok közlekedési ismereteit is folyamatosan frissen kell tartani. Nagy hangsúlyt fektetünk a helyes közlekedésre nevelésre, munkatársaink rendszeresen látogatják az iskolákat, hogy gyakorlati oktatást tartsanak a diákoknak és a pedagógusoknak egyaránt.”

A rendezvényen a Szegedi Kerékpáros Sport Club elnökhelyettese is részt vett, aki bemutatta, hogyan kell szabályosan felszerelni egy közúti kerékpárt.

„Egy kerékpáros a közlekedés teljes értékű tagja, így minden biciklivel közlekedőnek is ismernie kell a szabályokat és azokat felelősséggel be is kell tartania. Elvárjuk, hogy figyeljenek ránk, cserébe nekünk, kerékpárosoknak is hatványozott figyelemmel kell részt vennünk a közlekedésben” – mondta Balázs Tibor, az SZKSC elnökhelyettese.

A közúti közlekedésbiztonsági program mellé állt Péter Szabó Szilvia, szegedi születésű énekesnő is, aki a Kreszfelfrissítő.hu online kerékpáros tesztjét kitöltve bizonyította, hogy biciklis tudása naprakész. Az eseményt Kun Ádám, flatland bmx világbajnok látványos bemutatója zárta.

Az előzetes regisztrációhoz kötött ingyenes képzés, melyen a kerékpáros ismeretek szintje is felmérhető 2015. június 15-ig érhető el a Tanulóknak.hu és a Kreszfelfrissítő.hu weboldalán.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kreszrefel.blog.hu/api/trackback/id/tr867484706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása