2015.06.02.
06:25

Írta: *candy*

Mi az öt leggyakoribb autóvezetési hiba?

www.kreszfelfrissito.hu

Sokan hiszik azt, hogy kis hiba, nem hiba. Vagy hogy velem nem történhet baleset. Sajnos egy óvatlan pillanat, egy aprónak tűnő baki is végzetes következményekkel járhat az utakon. Minden másodpercben toppon kell lennünk, nem lankadhat a figyelmünk, sőt már meglévő tudásunk olykor felfrissítésre szorul.

Talán nem is gondolnánk, de igenis számít, hogy milyen lábbeliben ülünk a volán mögé. Nem csak a vakmerő száguldozás veszélyes, hanem a lassú „tötyögés” is. Sokan nincsenek maximálisan tisztában a sebváltó helyes használatával, sőt a parkolás is okoz gondokat (nem csak a nők esetében). A headset nélküli telefonálást, hangos rádióhallgatást már nem is említve.

Tombol a nyár? Megsülsz az autóban? Érthető, de akkor se ülj be papucsban, mert a végén a tengerpart helyett máshol kötsz ki. Esetleg állásinterjúra, fontos tárgyalásra sietsz? Ne vezess magassarkúban! Majd a kocsiban lecseréled, ha odaértél a helyszínre. Nem érdemes kockáztatni!

Rutintalan sofőrök óriási kalamajkát idézhetnek elő a sebváltó bizonytalan használatával, vagy a rossz parkolási technikával. Ezek olyan fontos mozzanatok, melyeknek olyannyira be kell rögzülnie a vezető agyába, hogy álmából felkeltve is kiválóan megoldja a feladatokat. Amíg nem érzed magabiztosnak a tudásodat, addig kihalt utcákon gyakorolj, hogy később a frekventáltabb részeken még véletlenül se okozz fennakadást!

Furcsa lehet, de nem csak arra kell odafigyelned, hogy ne vezess túl merészen, hanem arra is, hogy ne legyél túlságosan óvatos. Ha ugyanis autópályán haladsz és nem veszed fel a forgalom sebességét, akkor vagy csak szimplán megőrülnek a többiek, vagy ami még rosszabb, megpróbálnak megelőzni, ami nagyon veszélyes lehet.

Utolsó hibaként meg kell említeni azt is, hogy sok autós nincs tisztában autója műszaki állapotával, sőt tudása is megkopott az évek alatt. Általános szabály, hogy megfelelő időközönként ki kell vizsgáltatnunk a gépjárművet és ha bármilyen problémát tapasztalunk, szakemberre bízni ennek orvoslását. Nem csak autónknak, de agyunknak is szüksége van a felfrissülésre, ebben például kiváló segítséget nyújt a www.kreszfelfrissito.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kreszrefel.blog.hu/api/trackback/id/tr977510972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása